Pirko Uncategorized Tulevaisuuden ammatti – työ älykotien parissa

Tulevaisuuden ammatti – työ älykotien parissaTulevaisuuden tavoitteet perustuvat usein tämän päivän tapahtumiin – tässä tapauksessa älykkään kotiin.

Pohjois-Pirkanmaa on Suomen seutu, joka on ottanut ensimmäisiä askeleita kohti älykotien keskukseksi. Alueella on Euroopan nopeimmat internetyhteydet ja älykäs kaupunkisuunnittelu. Pohjois-Pirkanmaalla on kuitenkin edelleen haasteita, jotka hidastavat älykotien kehitystä – esimerkiksi sopivan sijainnin tai asumisen puute.

Meidän ei pitäisi ajatella näitä tekoälykirjoittajia ihmisten tekstinkirjoittajien korvikkeena. Ne vain auttavat sisällöntuottajia poistamalla kirjoittajan lohkosta ja luomalla sisältöideoita laajassa mittakaavassa.

Ajatus “älykkäästä kodista” ei ole uusi, emmekä voi kuvitellakaan sitä. Ajatus älykkäästä ja yhdistetystä kodista on kuitenkin noussut tärkeämmäksi viime aikoina.

Mielenkiintoisin kehitys tulevaisuuden alalla on aina teknologian suhteen. Pohjois-Pirkanmaalla on tuoreessa tutkimuksessa selvitetty, mitkä ovat huomisen mielenkiintoisimmat työpaikat.

Tutkimuksen tekivät Jaana Luhtanen ja Johanna Seppänen Pohjois-Pirkanmaan yliopistosta. He tutkivat sekä opiskelijoilta että ei-opiskelijoilta heidän mielipiteitään siitä, minkä taitojen parissa he aikovat työskennellä tulevaisuudessa. Tulokset osoittivat, että kysyntää on paljon ohjelmoinnin ja robotiikkaa ymmärtäville sekä syvästi matematiikan ja fysiikan tunteville.

Näiden alueiden lisäksi big data-analytiikan, tekoälyn, automaation, robotiikan, digitalisoinnin tai tietojenkäsittelyn parissa työskentelevät ovat myös erittäin vaativia taitojaan.

Älykoti

Älykoti Pohjois-Pirkanmaalla on Maarit Höyryn, Maarit Höyryn ja Jani Heinin yhdyskuntapalveluprojekti. Hanke käynnistettiin marraskuussa 2016.

Smart Home on verkkokäyttöliittymä, jossa käyttäjät voivat seurata kotiaan mistä tahansa. Käyttäjä voi myös ohjata kodin lämpötilaa, valoja ja keittiön laitteita. Käyttöliittymä on kehitetty käyttämällä avoimen lähdekoodin ohjelmistoa ja Raspberry Pi -tietokonetta.

Pohjois-Pirkanmaa on maakunta Suomessa. Se on maan viidenneksi kuivin alue, ja sen väkiluku on noin 373 000 ihmistä. Alueella toimii myös yksi maailman johtavista tuotekehitysyrityksistä Valmet Automotive.

Pohjois-Pirkanmaalla elämä pyörii tekniikan ympärillä digitaalisille syntyperäisille, joiden on vaikea astua pois ruudultaan. Ihmiset ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa sosiaalisen median sovellusten, kuten Facebookin ja Instagramin, kautta.

Kyse ei ole vain työstä – se on enemmän vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa, jonka voit käyttää toimintoihin, joista pidät eniten, tai käyttää tekniikkaa vapaa-ajan viettoon työn tai opiskelun sijaan.

Pohjois-Pirkanmaa on Suomen suurin maakunta ja sen pääkaupunki Oulu. Se on myös yksi Pohjois-Euroopan väkirikkaimmista alueista 4 miljoonalla asukkaallaan. Pohjois-Suomen alue, sellaisena kuin se nyt tunnetaan, perustettiin 1.1.2017 ja siihen kuuluu 23 kuntaa ja 2 itsehallintoaluetta: Kainuu ja Lappi.

Pohjois-Suomen alue tarjoaa vierailijoille paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvasta Kuuvalon kirkosta historialliseen Ouluun, mutta se on myös paikka, jossa luonto on vallannut. Kalkkikivikukkuloista koivuihin, porolaumoista lumisiin metsiin – se on oikeastaan vain toinen maailma!

Ydinvoimalat ovat yksi tärkeimmistä energianlähteistä tällä alueella neljän ydinreaktorin ansiosta.

Rakennamme älykkään talon

Pohjois-Helsingin Pirkanmaan ja Korkeavuorenkatun kulmassa on uusi asuinkompleksi. Se on nimeltään Kopernikus House ja sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Artefact.

Tekoälyn kirjoitusassistenttien tehtävänä tässä projektissa oli kirjoittaa vastauksia sosiaalisen median kautta kerättyihin asiakkaiden kysymyksiin. Tekoälyassistentti ymmärsi aiempien asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, mitä kysytään.

Pirkanmaa on maakunta Pohjois-Suomessa. Se tunnetaan pitkästä ja kylmästä talvestaan, maalauksellisista järvistään ja Kirkkonummen kaupungista, jossa ovat Nokian ja Ericssonin koti.

Pohjois-Pirkanmaa on maakunta Pohjois-Suomessa. Siellä on monia jokia ja järviä sekä Nokia ja Ericsson. Alueella on pitkä ja kylmä talvi ja runsaasti lunta.

Tuoreessa artikkelissa Tampereella sijaitsevaa hotellia Pohjois-Pirkanmaa kuvataan älykkääksi taloksi.

Lyhyessä artikkelissa kirjoittaja pohtii, kuinka monet yritykset ovat käyttäneet tätä älykkäiden talojen käsitettä ja siitä on tullut suositumpi viime aikoina. Sitten hän puhuu Pohjois-Pirkanmaasta ja siitä, kuinka se on yksi tällainen esimerkki.

Johdannossa on oleellista tietoa, joka auttaa lukijoita ymmärtämään, mistä tässä artikkelissa on kyse ja miksi se on olennaista heidän kiinnostuksensa kannalta.